fbpx

 

 

 

Screen shot 2015-04-17 at 1.22.34 AM

Alhamdulillah, atas jemputan Kaunselor SMK Taman Maluri. Saya telah menjalankan Kursus LADAP bersama para guru di sini pada 4 APRIL 2015 yang lalu.

Pada mulanya saya agak risau dengan respon atau kerjasama yang akan diberikan oleh para guru sewaktu kursus ini. Ini kerana waktu kendalian saya ialah pada jam 10.30 pagi hingga 4 petang. Selalunya Guru pada hari sabtu hanya mahu menjalani LADAP separuh hari sahaja. Selesai program tengahari mereka akan terus pulang ke rumah bagi memenuhi tanggungjawab bersama keluarga pula.

Namun syukur, ternyata para guru SMK Taman Maluri Sporting dan mesra-mesra belaka. Setiap Rahsia dan Strategi yang saya kongsikan mereka seronok untuk praktiskannya.

Oleh kerana NLP 4 Teachers saya merupakan Teknik-Teknik yang praktikal. Maka setiap guru yang bertanggungjawab perlu melakukan sesi praktikal di hadapan audien. Syukur mereka semua berani dan sporting.

Screen shot 2015-04-17 at 1.23.08 AM

Berikut merupakan maklumbalas Guru-Guru yang telah hadir ke NLP 4 Teachers kendalian saya.

Terima kasih di atas penyampaian yang sangat menarik dan suatu yang berguna dan boleh Guru-Guru praktikkan di dalam kelas. – Puan Jasma Bt. Hassan, PK Kokurikulum, SMK Taman Maluri.

Memberi pendedahan yang sangat berguna dalam PdP. Banyak meningkatkan kefahaman dan akan diaplikasikan semasa PdP di dalam kelas. Terima kasih. – Puan Laili, SMK Taman Maluri.

Amat bernilai ilmu yang diberi buat kami sebagai Guru-Guru alaf baru yang terpaksa berhadapan dengan karenah dan minda murid-murid yang amat mencabar mental dan fizikal. Good job & Syabas En. Syed Faizal!!! – Shahruzie Binti Shahharun, Ketua Panitia Seni Visual, SMK Taman Maluri.

Banyak manfaat yang diperoleh. Menarik dan menyeronokkan. – Noor Haslina Bt. Hashim, SMK Taman Maluri.

Pengisian yang baik. Sangat menarik. Memberikan input yang banyak untuk guru. Mungkin boleh bekerjasama lagi pada masa akan datang. – Puan Nor Shamshenar Daud, Guru Kaunseling, SMK Taman Maluri.

Satu perkongsian yang cukup menarik untuk diadaptasi dalam situasi sebenar. – Puan Arba’ayah Sulaiman, Pendidikan Islam, SMK Taman Maluri.

Thank you for an open mind and positive approach. Valuable to all. – Puan Razidah Ibrahim, Guru SMK Taman Maluri.

Penyampaian yang menarik. Gaya penyampaian yang mantap dan padat. Telah menarik minat Guru-guru untuk digunakan dalam kelas. Walaupun muda, Syed Faizal sangat berpengalaman. Guru, SMK Taman Maluri.

Very good. Terbaik. Terus Maju jaya… – Badrulhisam, Guru SMK Taman Maluri.

A very Good, Productive and Useful talk to CHANGE my Mindset. Interesting and need more Training like this for all of us!!! – Puan Nyonya Harun, Guru Bahasa Inggeris, SMK Taman Maluri.

Screen shot 2015-04-17 at 1.24.11 AM

Program yang sangat EFEKTIF dan memberi kemahiran baru. Rasa tak nak tinggal program walaupun seminit!!! I Support You En. Syed Faizal !! Oh Yeahhh!!! – Puan Durrani Nadira Bt. Hozlan, Guru SMK Taman Maluri.

Program ini membuka minda saya bahawa terdapat pelbagai teknik dan cara untuk mendekati murid dan menarik minat murid. – Zulaikha Yahaya, Guru Matematik, SMK Taman Maluri.

Program ini sangat menggalakkan. Mengajar kita cara baru untuk merangsangkan Teknik baru mengajar. – Guru SMK Taman Maluri.

Very interesting and enjoyable. Influence us to get a variety of Methods in PdP. Reduce our stress too. – Guru SMK Taman Maluri.

Screen shot 2015-04-17 at 1.24.46 AM

 

Very interesting slot En. Syed, I learnt new approach for more interesting PdP. Thank you very much. – Puan Jaya, Guru SMK Taman Maluri.

Sangat seronok. Tidak membuang masa dengan sia-sia. Kalau boleh buat begini kepada murid. Sangat Mantap. – Puan Wahiddah Ahmad, Guru Sains, SMK Taman Maluri.

Program ini telah membuka minda saya untuk jadikan Pengajaran Matematik lebih menarik dengan teknik-teknik yang diberi. Saya akan cuba mengaplikasikannya dalam PdP saya. – Puan Nor Azyla, Guru Matematik SMK Taman Maluri.

Sangat menarik dan boleh digunakan dalam PdP. – Puan Noor Ashikin, Guru Sejarah SMK Taman Maluri.

 

===========================================================

Hubungi 019 – 211 12 85 bagi menjalankan Kursus NLP 4 Teachers ini di sekolah atau organisasi anda!!!

Screen shot 2015-04-17 at 1.28.21 AM


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.